Tuesday, 28 June 2011

.:BiLA aiR SuDAh TiaDA:.

* This is a sad story mory from Pokok Sena....

Bismillah...

Sekolah Sains Pokok Sena tlh keputusan bekalan air.... huargh!!! dhla pagi Jumaat... hjung mggu tuh! cmne nk basuh baju yg berbaldi2 ni?! haih! suka btul mengantoikan diri!
pagi tu, dlm pkul 5.45 pg, Atiqah Mat Nasir n Nazihah Zakaria gerak Achiik... huh! nasib diorg gerak, kalau x, mmg x mandi ler Achiik pg tu...

sepnjg hari ler berhrp semoga air ada blik... tp x de lgsung smpai ke mlm... lori SADA ada ler dtg, hntr air kat kitaorg... tp, mana ckup air tu nk wat mandi n bsuh baju...
stkat ambil air smbhyg n keperluan alam tuh blhla...



NiE sUAsaNa KaT ASPURA!!



LOrI SADA teRcHEntA!!



BaLDi2 Air DLm KaMAr...!


WuDHuk aLL dA WAy FrOM LoRi SADA..!


 yg hbtnya spnjg hari tu, dri skolah smpai ke kuarters xde air... terpaksala P.K HEM kasi sesapa yg dok dkt2 area tu blik, mndi kat umah...
Achiik time tu nsib smpat mndi kat kuarters ckgu... huhu

mlm tuh, skali lg lori SADA mai... kami sume ni sgt2 la berhrp semoga air dtg kmbali...
sbb P.K HEM kitaorg kata maybe ada blik mlm 2...

tgok2, smpai esok pg, air still xde... terrpksa mndi air dlm baldi... 1 baldi, share 2 org... aduss...! sumpah pasnie xmau bazir2 air lagi!!!!
dhla hari Sabtu tu skolah gnti! sure kna bgun awal...

sesmpainya kat kolah, Achiik cam biasa aar, da lthan teater... dlm pkul satu, ada announce bergema kat skolah...
pengetua meluluskan agar semua student SAINA pulang coz air still x smpai2 lg ke kwsan SAINA!!

yeah...! yeah...! ni yg syg pengetua nie!

begitulah ceritanya cmne Achiik blh berbaring atas katil kat rumah skrg ni... haha... smpai KEJOHANAN OLAHRAGA TAHUNAN  pun ditunda ke 2 Julai!

blh msuk dlm Sehari Dlm Sejarah SAINA ni... dh 4 thun mendiami SAINA, ni la first time xde air teruk cenggini... huhu...
pnglman mengajar kita erti hidup....
penglman xde air mengajar kita, JGN MEMBAZIR AIR!!!

Friday, 10 June 2011

.:KL GangSteR menGganAs di PawAgAm bErdeKataN aNda!:.

Assalamualaikum.. ......

huh! giller yg terjadi kelmarin...! haha... rncgan saat akhir Achiik dan kwn bek, NABILA ALIYA menjdi ganas.... haha... jgn pikir pelik... bukan ganas apa pu, cuma tgok filem thriller 2011, KL GANGSTER...

sbnrnyA, x target pun nk tgok citer tu... tp dh alang-alang klmrin ari first tygn... pergh! belum prnh g Achiik g terjah pwgm ari first tygn.. haha...

bila dh naik kat pwgm Villagemall, tgok xde citer yg best lg dh.... yg ada pun SOUND FROM GRAVE (citer hntu siam... pergh! mati hidup blik pun Achiik xmgkin lyn citer ni...!), SUPER 8 2D (citer ttg rksasa... huhu! mmg sleeping beuty la Achiik klu nonton citer cenggini..!) dan X-MEN (dh tgok dh... xphm lgsg jln citer dia... adoyaii... mmg burn aar tiket wyg time tu... huhu..)....

huh! sila buat plhn anda... msti anda semua pun nk tgk KL GANGSTER, kan? haha.. masa Achiik n da geng g pun, cma tggal tpt dduk dpn je... ala, bakor je la... asal x rugi pegi wyg... haha...



yg official poster citer ni! nah, mau tergugat Achiik tgok Aaron Aziz... adoyaii... nsib dia dh da bini je... haha



nah! ni time Malek blsh adik dia, Jai.. sial pnya adik!! rasakan!! haha...



time ni lak, Shark g menjhnmkan umah mak Malek... yg si Fadil lak kna tikam... ceh, nk mati pun blh wat lwk g... adoyaii... tersntuh gk time scene ni;... huhu...

masa kitaorg msuk tu, citer mmg dh start... giller...! kami suma berjln smpai ke seat dpn... nah2, ada mgkuk ayun 2 org amik seat kitaorg...! sial btol! so, tercampakla Achiik dan NABILA ALIYA ke seat yg lain... hah! tgh pnya seat! mmg skit aar tengkuk ni... dh nk terteleng dh!!

time dh dduk tu, cita dia dh smpai tang Malek kuar dri pnjara... dok kat imah Abang Long Fadil.... time dia dok belek pedang tu aar... xleh blah btol Fadil tu... ckp berdgar2! rupa2nya penakut! adoyaii!! REJECTED!..

klu korg mntak bapa bntang? mmg Achiik kasi 5 bintg! citer nie mmg best aar... lwn dia real... xboring... cuma ending dia siot ckit.... huhu... xpe la... kslruhan citer dia dh ckup utk tutup ending dia yg cm siot tu...

ha! nk tau lg satu bnda siot ak? hehe... jeng...jeng...jeng....

Achiik dan NABILA ALIYA pkai baju kurung!!! ha?! xcaya?? percayalah..... ha! kan Achiik dh menyumbgkan suara yg merdu bak buluh perindu ni kat korg... haha

nie semua idea NABILA ALIYA aar... dan Aciik setuju ja... haha... rasa cm mnarik lak pkai bju kurung ni... haha... nak2 pulak terjmpa ckgu lama.... wah2! bgga giller aar... hahaha...

xcaya jga? haih! korg ni mcm 'dia' aar... x caya, da ka ptut dia teka yg Achiik dan NABILA ALIYA pkai bju btik SAINA?! adoyaii... allergic deh dgn bju tu... huhu...

okok... Achiik sdiakan bkti utk korg....


haha... bila 2 org gdis ayu bergmbr... haha...


okok... Achiik no hal wif da bju krung... mmg Achiik plg xleh blah masa kena lgkh pgr coz nak menyeberangg g VM... mula2 ingt ok je.... skali Achiik wat brani mati g lgkh wat sesuka hati sesuki rasa... haha... malu giller! gdis ayu jd rockerz siot!! yg NABILA ALIYA msih mengeklkan keayuannya, dia mergkak!!! haha... xblh blah btol...

dh tu, g tgok wyg kl gngster lak... adoii!! x sesuai!!! haha...

Achiik sdhi dlu yarh... nk smbung gelak.... hahahahahahahaha................

Wednesday, 8 June 2011

.:SaiNa ForM 4 oRienTatiOn weEk:.

Assalamualaikum.... holla...holla...holla...

kat cni, Achiik nk citer ttg mggu orientasi tingkatan 4 kat kolah terchenta Achiik, Sekolah Menengah Sains Pokok Sena... huhu... semggu tu mmg Achiik over excited giller aar... almaklumlah, semggu x msuk kelas... huahuahua...

ok... pljr tgkatan bru kan mai mendftr after cuti... Achiik dh x ingt time tu cuti apa... tp yg Achiik ingt, b4 cuti tu, Achiik, Nabila Aliya, Anum n She-perk bru dilntik sbgai pngwas... wah! cm dlm mmpi pulak... dhla kitaorg yg kena interview plg skjp dlm sjrh SAINA...

bygkanlah, hari Jumaat, interview dgn Ahli Majlis Tertggi(MT).... sabtu pulak kbtulan ada sekolah gnti, interview dgn para guru badan pengaws pulak.... dan akhirnya mlm Sabtu tu, masa prep mlm, Abg Azizi n Kak Nani mai pggl Achiik kat kelas... gila pny gabra aar time tu... huhu... dan ALHAMDULILLAH, Sir Suki umumkan yg kitaorg tlh dilntik.... dan esok tu, masa perhmpunan rasmi, kitaorg agkat sumpah sbgai pngwas.. haih! berbju ungu la Achiik.............

okok... back to da story...

dlm mggu orientasi tu, Achiik jd fasilitator... huahuauha... bangganya, Allah je yg tau... hak3...

dan Achiik ditmpatkan satu grup dgn Alif Sofi... sama2 wkil tggal rmh Angsana yg jdi pngwas... mula2 tu rasa cm x lyk gak aar dpt satu grup dgn Alif tu... ye la, bdk ni hebat.... bakal Ketua Pelajar thun dpn... insyaAllah....


okok... tuan puan, inilah gerangan Alif Sofi tersbut... kuakuakua...


nama grup kitaorg, SUPERNOVA... di barisi oleh 4 org ahli lelaki dan 4 org prmpuan....
 
GENG2 LELAKI...
~ Shazrul fizri... yon mergkap ketua grup
~ Hanif... anip (dh pndah)
~Amirul alif... mat kent (f 4 lama)
~Zahiruddin... pak din (f4 lama)
 
GENG2 PRMPUAN...
~Farah hanan... f4 lama
~Fatin nur syafiqah... ex-badlishah
~Nurul ezwane... f4 lama
~Nur shahirah.... pen. ketua grup
 
p/s: yg sure, kngn time orientsi mmg x leh lupa pnye!!!! smpai bila2...
 
klu blh dilhat, dlm 'lurve' tu adlh Achiik... time tgh pkir psai xtvt... tag oren tu, suma tag utk fasi...



 

Tuesday, 7 June 2011

.:Aku peLuk kOmpUteR akU seBab aKu Tak taHan:.

plik sgguh mendgrkan tjuk post entry kali nie... huahuahua....

tjuk ni Achiik amik dari DILA RASHID pas dicntum2... kuakuakua.. apa Achiik nk tulis ni??!

okok..... dimulakan.... Bismillahirahmanirrahim.............

pada suatu mlm yg tenang... hehe... sepatutnya mlm ni kuar date dgn tut... tp, cancel la plak... dia n family da mjlis tahlil... sempna kematian seekor tikus modok yg menghuni stor blkg rmh dia... adoyaii...! tikus modok mati pun buat tahlil ke??

oleh sbb dh xde idea nak buat mlm tu, Achiik pun cucukla broadband tersayang kat netbook terbaru Achiik ni... dpt free... hehehe.... trimas utk kerajaan Malaysia.... Achiik bgga menjdi rkyt Malaysia!! hahahahaha...

bnda first Achiik buat?? on9 aa... cangak bulu g... huahuahua... lama x gna perktaan tu...

tiba2 kat notification 2, Achiik nmpak nama KIM HYUN JONG.... weyh, BAEK SEUNG JO aku tu dlm PLAYFULL KISS... huhu...

mithout a further delay... cewahhh.... Achiik pun bukak aar profile dia...

GIILLLEEEERRRRR..... nie mmg official pnya... sendirian berhad by him... hahaha... bngganya bila dia request nak kwn dgn aku.....

pas Achiik approve, Achiik pun view ler pic2 dia.... huhu... adoyaii, tergugat iman, amal Achiik ni tgok pic tu... seksi siot!!!

tnpa sedar, Achiik dh pluk komputer Achiik... erat pnya... dh kalah pakai gam gajah dah... hahaha...

kalau KIM HYUN JONG nmpak ler, msti dia terharu giller punya... kuakuakua...

tp klu BF Achiik npk??? hem, 'aku ceraikan kau' ler jwbnya.... eh, cerai?! bila masa aku kawen nie?? huhu...

nmpaknya, Achiik undur diri la yer... fius otak dh 'hangit' nie!!! huhu b4 that, tataplah gmbar KIM HYUN JONG ni puas2 dlu... b4 he will be mine...in my dream... kuakuakua...


nie blm bila mamat nie buat muka innocent dia lg... aduss... aku tgh melting niE..............