Tuesday, 4 December 2012

.: wHaT wE caLL DREAMS :.

Assalamualaikum....

Semua orang ada mimpi, ada cita-cita kan...? Macam Achiik jugak.. tp sekarang ni Achiik runsing sangat... Achiik nak jadi apa bila besar...? btw, memang dh besar pun...

yarh, memang Achiik minat sgt engineering... buktinya, if study fizik tu, xsedar masa dah berlalu dan xngantuk macam bila study bio or chemist... and i'm pretty sure i love physics.... but then, kalau love physics tu mmg kerjaya engineer ke yg jadi pilihan...? haruskah....??

huk3... penasaran ni... once, Achiik prnah bermimpi utk further dkt UTP, amik mechanical engineering... tapi bila something nie jadi, hncur musnah mimpi tu... Achiik rasa perit sgt tmbh2 org yg bg jadi smpai cmni is one of my bestfren... sapa yg thu tu, thu la.....
Achiik xslhkan dia n kata dia penyebab, but it is.. ntah.. pening dah, benda dah jadi.. interview utp 12/12/12 nie... wishing u gud lux utk interview tu... xpa, peluang masih ada... insyaAllah... put ur trust to ALLAH, Achiik...

n now, Achiik btul2 dlm dilema... nnti nk isi UPU cena ek...? nk plih course apa...? nk apply dkt mana...? klu blh, Achiik nk cri jauh2 skit... xde la smpai ke Johor nun... stkt Shah Alam, maybe... hem... insyaAllah..... nie agaknya dilema semua lepasan SPM....

ntahla.... skrg Achiik rasa cm nk tawakal je... insyaAllah, ALLAH dh atur yg terbaik utk Achiik... kerjaya yang memang sesuai utk Achiik suatu hari nanti... siapa blh lwn kehendak ALLAH...? 
ALLAHU AKBAR... ALLAH MAHA BESAR... 

# ALHMADULILLAH.....

~chow....


No comments:

Post a Comment