Monday, 21 January 2013

.: #2 N0veL :.

Assalamualaikum...

rndu pulak nak post entry dkt blog terchenta ini... bhahaha... Achiik xkisah pun if tak ada sapa baca.. tp nak taip jugak sgt2 sbb tgn dok gatal-gatal ni... hahaha...

btw, smbil menaip ni, Achiik tgh download telemovie yg pnah ditygkan kt astro... baru2 ni ja, 30/12/2012... utk pengetahuan, telemovie ni diadaptasikan from novel JAUH hasil tulisan Aisya Sofea... novelis 'senior' yg sudah lama bertapak dlm dunia penulisan novel ni...

# watak utama... Adi Putra sbgi FIKRI dan Fouziah Ghous sbgai IKA... 
# Anzalna pun berlakon... :))


utk pengetahuan jugak, novel ni adlh novel pertama beliau (1997).. wuu... lama dh kan..?? Achiik pnah baca nvel ni... masa tu xsure drjh 3 or 4.. haha.. tp mmg best aar... n sedih sikit bila part Ika kna halau oleh family dia... uhuk3...

dan bila Achiik search lg, rupanya ada lbih krg 6 nvel from publisher ALAF21 yg akn release jd drama bersiri, filem dan telemovie... wau! great..! antaranya, JAUH (aisya sofea), KAU YANG SATU (nia azalea) dan SEHANGAT ASMARA (aisya sofea)....

# yg kiri, cover terbaru n yang kanan, cover yg lama utk novel ni... :))


# KAU YANG SATU by Nia Azalea... :))


# sebelah kiri tu cover lama dan yg kanan tu cover yg baru.. :))


skrg ni dh mcm trend dh, novel diangkat menjadi tygan di TV mahupun wayang... tgok la mcm filem OMBAK RINDU, drama ADAM & HAWA dan yg terbaru n terhangat, drama SETIA HUJUNG NYAWA... hasilnya, memberi impak positif kepada penulis novel dan juga penerbit filem tu sendiri... rating naik, jualan novel pun bertambah... thehehe... menarik kan...?   :))

Achiik pernah psg angan nk hsilkan novel... idea n konsep dh ada... cumanya, malas nak olah n keluarkan lagi... insyaAllah bila dh siap, Achiik kasitau, ok... :))

okla, jam pun dh dekat pukul 5 pagi... hari ke-4 Achiik xtido lgsung... hahaha... nnti siang la nk qada' ke barang sejam dua....

p/s : tiada insan suci yg xpunya masa lampau... *mood : NOVEL.. *

~ wassalam....


No comments:

Post a Comment