Wednesday, 16 January 2013

.: N0thiNG to bE reGret :.

Assalamualaikum...

hehe... seminggu jugak menyepi, kan...??

entry kali ni tajuk dia mcm frust la pulak.. hahaha... sebenarnya, mmg frust pun.. but watchout! bukan frust bercinta or apa-apa yang sewaktu dengannya, ok....!

hem, Achiik frust sbb xberpeluang nk further foundation dkt UNITEN.. huhu... Achiik mmg apply situ... untuk intake january 2013... first choice, computer science.... but then bila dpt twrn, Achiik dpt course information technology which is my second choice act... 

bila Achiik gtau my family about this, hem... ayah n mama siap xsbr lg... fikir mcm2.. but bila Achiik sntuh bab yuran... ahaks! semua pakat geleng kepala... huhu...

Achiik fhm ttg kewangan my family... my mama n ayah xkeja... hrpkan duit pencen swasta diorg... mmg la cukup ja utk hntr Achiik but then, keperluan kt rumah, sapa nk tggung..??!!
nk hidup ni bukan untuk setahun dua tetapi sampai tiba ajal... btw, kita tahu ke bila ajal kita...??

hem, then Achiik fikir n fikir lg... x apa la Achiik lepaskan peluang ni... Achiik xmau tengok my parents sedih nk fikir soal kewangan... xsalah kan kita korbankan sedikit kehendak hati... Achiik dah xnak mendukakan hati my parents... its the time for me nak balas jasa diorg bukan menyusahkan diorg lg....

klu Achiik further sekarang pun, mybe within 5 years baru boleh ada kerja... baru nak merasa gaji... tapi, cukup ka simpanan yg sikit lepas byr my study, utk keperluan my parents dlm 5 thun ni...??

Achiik fikir lg n cuba cari petunjuk dari ALLAH... n Alhamdulillah... Allah kasi petunjuk yg memang Achiik xdpt sangkal lg, mybe ada hikmah if Achiik tolak peluang ni... nak tahu apa petunjuk Allah tu...??

1) link utk acceptance letter yg kena hantar sekali dgn byran BMK xboleh bukak... i have try many times tp still xblh bukak... bila on print preview, kosong je page tu....

2) Achiik xrasa bersalah tolak tawaran ni.. hati Achiik tenang ja...

wlupun ini je petunjuk Allah yg Achiik dpt kesan, tpi Achiik yakin, Allah pasti dh sediakan yg terbaik utk Achiik di kemudian hari... BELIEVE IN ALLAH, insyaAllah suma berjalan lancar....

readers, do pray for kejayaan Achiik.... :))

# my offer letter... :))

p/s : we just plan but ALLAH is the best planner... BELIEVE... 

~ wassalam....


No comments:

Post a Comment