Monday, 21 January 2013

.: Review novel 'Awak Suka Saya Tak?' :.


Assalamualaikum...



“Saya tak pernah tinggalkan awak. Walaupun awak jauh, saya dapat melihat awak. Walaupun awak jauh, saya dapat merasa kehadiran awak. Walaupun awak jauh, saya dapat mendengar awak. Saya sentiasa di sisi awak. Awak sentiasa di sisi saya, di sini……” Hilman Yong.


Oooooohhh!! Achiik bagai nak gila baca novel ni...! Tahu kenapa..? Achiik terpikat dgn hero novel ni yang amat-sangat-giller jiwang n romantik..! Bukan sebarangan tau dia punya hero, but he’s a muallaf... Chinesse muslim... tp ilmu di dada dia melebihi kita ni yang dah memang dilahirkan sebagai Islam...



# penulis gmbrkan that guy as HILMAN YONG dan that lady, INTAN... oohh, Achiik melting lg... tmbh2 membygkan that guy menunggang kuda mcm dlm novel tu... fuhhh....


# ok, wordless...! <3 <3 <3
# the main reason why Achiik admire this guy....


Btw, novel  ni memang dikarang dengan amat sangat baik…. Bila mai part lawak, memang Achiik gelak smpai mak pun tgok pelik, ‘pehal la anak aku ni?’… bila part sedih, huwaaaaaa!!!! Sebak aje, k...xnangis pun… Achiik dah xcengeng! Hehehehe….. dan bila part romantik dia datang, Achiik jerit kuat-kuat dalam hati, " ACHIIK PUN NAK HILMAN YONG MUNCUL DALAM HIDUP ACHIIK!!!... " hahahaha… giller kan…?
lagi satu, Achiik feel something yang buatkan Achiik kagum dengan kekuasaan ILLAHI...
SUBHANALLAH..........

Kiranya memang sangat puas la baca.... Achiik kasi 6 bintang setengah utk novel yang bertajuk 'AWAK SUKA SAYA TAK?'... hasil karangan MELUR JELITA dan mempunyai 1056 halaman... weeee…. Nak tahu citer dia macam mana..? ok, Achiik cerita sikit,k...

mcm ni, Hilman first met dgn Intan masa dia umur 21 while Intan bru nk amik SPM.. ni kira love at the first sight la.... masa tu kt KFC... 8 years later, they met again at Cherish Jewellery tp Intan mmg xknal Hilman pun... cuma Hilman aje yg cam Intan... but pertemuan utk kali kedua buat Hilman ni still tak end dgn hepi disbbkan Intan yg amat sgt xmatured + keras kepala... huhu... ditmbh pula, Intan sangka dia sudah terlmbat apabila mendgr Hilman akan bernikah dgn Balqis, anak tok gurunya.... 

persoalannya, adakah benar Hilman dh menikah dgn Balqis...? what happen when both of them met again, 2 years later...? and who is DAMIEN YONG TEIK WAH....?? well, pergi la beli sendiri ekkk… xpun, pinjam… yang Achiik baca ni pun Achiik pinjam from kezen... hehehehe…. nk tulis pjg lg pun, haih! ponat eden ni...! almaklumlah, si Intan dengan Hilman ni deret putus, baik, putus, baik... haha… tp bila dh jodoh kan, xkemana jugak akhirnya... :))

Hem, utk memudahkan pencarian anda, Achiik sertakan frontpage novel tu, ok... Enjoy! 
Dapatkan di pasaran segera!


# FRONTPAGE novel HOT tu... :))

p/s : misi feb 2013, memburu novel kedua MELUR JELITA, I LOVE YOU, STUPID... :))

~ wassalam….

No comments:

Post a Comment