Sunday, 6 January 2013

.: vR00Ommm... Vro00MMmm... :.


Assalamualaikum…


Buat masa ni (masa Achiik tgh hupdate), Achiik dah merasa pegang stereng…. Hehehe… nk gtau jugak tu! Dh dua hari… ari first, dlm sklh memandu ja…. Pusing-pusing, belajar handle stereng, parking, u-turn tiga penjuru n last but not least, BUKIT!!! Oohh noo…!!!! Masa first bawak kt bukit tu, 3 kali try baru ok n smooth ja turun bukit… ahaks! Hahahaha… cuak weyh, but akhirnya, Alhamdulillah berjaya jugak…. Weeee… parking, NO PROBLEM.. hehehe… u-turn tu pun ok… hehehe… Cuma susah sikit nak handle ‘clutch’… dan akibatnya, enjin deret mati… aiyok!
Memang pas ni xcari dah kereta manual… auto maaa… hehehehe…


N masa second day, ckgu Achiik, ckgu Azhari bwk Achiik pegi jlnrya pulak… haiyokk…. Dh rasa mcm belajar matematik je dlm keta tu… ‘ok, skrg gear 2, lepas ni gear berapa..?’….. ‘gear 3 cikgu’… n so on… huhuhuhu… dlm hati, thn gelak aja la… hahahaha… tp ckgu Achiik tu mmg terbaik la… hbis lalu kat 3 jnis jln, Achiik kna berlatih lg kt parking suma tu… n kali ni, Achiik buat mslh pulak dkt u-turn tu… huhu… tp xdgr pun ckgu tu mrh… dia juz geleng2 n ajar bnda yg sepatutnya Achiik wt… dia fhm kot Achiik tgh gelabah… n masa plg sukar hari tu is BUKIT!!! Ish! Allergic betul la dgn bukit tu… enjin mati la, p lepas klac mendadak la, kereta turun balik la… mcm2… hahaha… segala mak nenek kuar dari mulut Achiik ni… yg ckgu tu, hnya mmpu tersenyum… ok, Achiiik bertuah dpt dia jd ckgu… xcpat melatah n sabar je dgn kerenah mak cik ni… cikgu siap mintak maaf lg klu Achiik mrh kt dia... ohho... Achiik rasa bersalah...! huhuhu… ckup je 2 jam, balik rumah n Achiik tgok tgn Achiik melecet sikit… ok, maybe sbb stereng tu yg jadi berat bila tekan klac… adoyaiii… berjnji dgn diri sndri, TAK MAU BELI KERETA MANUAL…! Uhuk… nsib bek keta ayh tu auto… fuhhhh… >_<


Well, lantak la nk fikir apa but Achiik excited nk share benda tu… uhuk! Dh dpt lessen L n kna tunggu sebulan baru blh test JPJ n after that (if lulus), I can have my own license…! Oooo yeah! Can’t wait for it…. J


Wonder kenapa Achiik just amik lesen kereta…? Hehehe… xpnah bwk moto, xpenah pegang moto dan xpenah tahu nak bawak moto…. Hehehe… kat rumah pun xde moto nak try2 bawak…. Dan…. Ada lagi satu rahsia tp dah nama rahsia kan, so sssyyyyhhhhhh…. >_<
Ha! Lagipun niat awal Achiik nak mengurangkan beban family…. Ye la, ayah Achiik dah xlarat nak bawak jauh padahal Achiik ni kalau boleh nak melancong satu Malaysia… so utk ringan kan beban, Achiik bljr drive…. I’m the driver now! Weee… lepas dpt lessen act… J
Ayah pun dah booking….. ‘lpas m***h dpt lesen, kita p pusing perlis dlu…. Padang besar ka, wang kelian ka, kita p situ dulu’…. Uhuk!

Btw, doakan Achiik dpt lalui semua ni sampai lulus…. Amin… huhuhuhu…. Dan semoga kereta yg Achiik bawak xmasuk longkang, langgar divider (dh pnah buat)  or what so ever la ekkk… huhuhuhu…..

#eh, macam ku kenal aja ini mobil... uhuk!!!

~chow…..

No comments:

Post a Comment