Tuesday, 5 February 2013

.: 05022013 :.

Assalamualaikum...

macam yang Achiik asyik duk wat kecoh2 a.k.a capap or what other things la yg org lain dok mengkritik itu, Achiik gonna attend test JPJ...
hehehe...
panjang pulak description tu.... abaikan ok!

yarh, Achiik pergi test JPJ utk lesen kelas D a.k.a lesen kereta...
pkul 8.15 pagi dh terpacak kt situ pdhal masa jnji pkul 8.30 pg....
entah apa, mybe ALLAH nk duga, Achiik sorg ja calon yg lupa bwk skali I.C masa nk start dftr tu...
huaaaa.... nsib I.C dok kt my mom je... cuz dia pegang handbag Achiik... klu x........ phewwwww... ><"

then, masa buat bukit, Achiik LULUS... wow! cm xcaya sgt2...
tp tu pun, after second try la...
first try, xsmpai line kuning tu...
second, ALHAMDULILLAH.... 
dan masa nk turun bukit tu, mmg ALLAH tlg sgt2... cuz meter kt kereta tu dh xbrapa betul...
should pedal minyak tekan smpai 4 but then, meter tu already tnjuk even masa tu Achiik xtekan lg pedal minyak...
ALLAH tlg Achiik... kasi Achiik yakin dh cukup tekan minyak n 'pedo' klac... bru tekan handbrek...
dan ALHAMDULILLAH skali lg, kereta tu turun dgn jayanya... yihaaaa....!!

Achiik perasan la ckgu Achiik dok geleng masa failed first try tu... >_<

parking, 3-penjuru n jlnrya............
ALHAMDULILLAH cuz b4 this, mmg Achiik blh buat...

so, AKHIRNYA....
tnpa Achiik duga yg blh lulus test tu... without ulang2 bagai....
skrg cuma tggu nk pergi amik lesen P ja...
Ayah, jgn marah ekk if pasnie kereta asyik kna kidnap... >_<

# yarh, i'm alone ja masa test td... dan ALLAH who makes me calm n gives me spirit nk hdpi test yg amat men'cuak'kan td tu... :))

~wassalam....


No comments:

Post a Comment