Wednesday, 28 August 2013

.: Merdeka Raya KMP 13/14 :.

Assalamualaikum...

pe khabo ha...?! (gaya gengster)... muehehehe... ok, sila ignore ke'gila'an Achiik tu... besa la time2 ceni, ngantok2... ok..! stop babling la Achiik ... =P

btw, juz nk khabo kan kat bloggie keshayangan nie about smbutan at KMP... woooppsss... first time update pasai event KMP trus ke bloggie... sebab xdak mood nak bukak buku and study... sejuk2, macam nie, mmg jgn harap la... heeeee...

pagi td ada Sambutan Merdeka Raya Kolej Matrikulasi Perlis... setiap praktikum take part hias meja dan hidangan utk majlis kali nie... meja tu sederhana ja, 1 praktikum dpt sebijik.. so, kena la hias2 bagi cntik2 dan bertemakan merdeka + raya... praktikum Achiik, M2P1 buat simple2 ja... but look nice ok..! ahaks..! hahahaha.... serabut-serabut pun buat apa kan..?! heeee...
hidangan plak, terserah masing-masing nk buat apa... macam praktikum Achiik, sediakan nasi impit + kuah kacang ja... simple and shedappp... heeee... sedap la feveret Achiik tu....
ada praktikum yang sediakan laksa, koktail, kek, lontong, dan macam2 lagi la...
menarik2 je semua makanan tu...

majlis start pukul 9 pagi and habis pkul 1 ptg... pastu ptg tu, pukul 2 Achiik ada kuliah... sori cikgu, mmg xleh nak fokus langsung... x mengantuk pun tp fikiran entah ke mana... maybe sbb penat sama kot pagi tu.... hmmmmm....

apa pun, Achiik betul2 enjoy la event hari ini... dpt classmates yang awesome..!! gila2 and sooooo funny... hahaha... xkering gusi la... 
last but not least, thanx semua bdak M2P1... btul2 have fun dgn ampa2.. heeee...


# Geng EVO punya... =D


# M2P1 tgh prepare meja.. weeeee.... =)


# M2P1 awesome...!!!


# Pagi raya.... heeee... ^_^


# comeyh x kami..? ahaks...!!! 


# jejaka-jejaka M2P1...


# having fun snap-ing... =D


# ehhhh...!! hahaha... =P


# Ilah and Mcna posing sambil makan sate... 
buleh tara tu... hahahaha.... ^_^


# Evo posing kat luar Dewan Seri Kayangan... >_<


# akibat hilang fokus, kita snap-ing dlu... heeee...
EVO..!!

~ wassalam...

Monday, 19 August 2013

.: PRay fOr EGYPT :.

Assalamualaikum...

PRAY FOR EGYPT...
mungkin kita xdapat sama-sama turun padang berjuang bersama mereka, 
tapi tiada salahnya kita duduk di tikar solat dan mendoakan kesejahteraan mereka...
bukan orang lain pun mereka itu...
tetap saudara sesama Islam kita...




" YOU CAN KILL MUSLIMS... BUT YOU MUST KNOW ONE THING... YOU CAN'T KILL ISLAM..!!!!!"


~ wassalam...

Sunday, 18 August 2013

.: OuTinG ouTinG :.

Assalamualaikum...

weeee... excited2..!! on9 di KMP.. hahaha... boleh sangat aar tara tu kan...
bawak berukband dtg KMP.. then, my study pun hancussss plus terabur... =.=

ah..! xmo crita kes2 study ni..tolak tepi sat naaaa..
kali nie nak cer2 pasai outing plak... heeee... bukan slalu outing nak pi jauh2.. slalu dok ulang pi C-mart xpun Kangar ja... buhsannn jgak, x gitu...??
then, alang2 my ex-skulmates Atiqah ajak g outing Jitra, trus Achiik say YESS..!! hahahaha...

so, pagi2 buta tadi, pukul 9... kami semua (8orang) mula la berangkat pi kat teksi... lebih kurg setgh jam gitu smpi dah depan Jitra Mall... yang Tiqah survey wayang pukul 10.20 pagi, cerita R.I.P.D... tup tup... Jitra Mall pun xbukak lg ha..! panggung wayang plak bukak pkul 12... hmmmm... =.=

so kami semua lepak2 kat kedai mamak dlu.. sarapan apa suma... then, jalan2 survey brg yg nak beli...
pukul 11, Jitra Mall pun bukak.. terabur la kitaorg p nek atas tgok tiket wayang... heeee...
malang sgtt sbb tiket seterusnya utk crita tu pukul 12.30 tgh malam... hahahaha... mmg boleh kami nak tgok midnight movie... =.=
bincang punya bincang, kitaorg decide tgok crita Adnan Sempit 3.. pergh...! mmg jauh lari aar dri plan asal... huhuhuhu...

tp apa pun, crita Adnan Sempit 3 tu not bad la... wlupun nmpak mcm mempromosikan mee segera Mameee... hahaha.. penaja maybe... crita tu mcm sekuel dia sebelum nie ja... hahaha... nak tahu cena kesudahan sekuel kali nie, p serbu wayang dekat-dekat ampa, ok.... =)

lpas tgok wayang, kitaorg solat pastu p mengenyangkan perut yang berirama syahdu nie... heeee... makan pizza je pun... tp okla, puas jgak dpt pekena pizza tu...
sementara nak balik tu, kitaorg jln2 satu Jitra Mall... byk jgak la 'tangkapan' yg kami dpt tgkap.. hahahaha... Achiik dpt la sehelai tudung bawal & jam tangan... heeee.. puas, dpt jgak beli jam yg mmg Achiik teringin sgt dh slama nie... =D

argh..!! sori sgt if entry kali nie ayatnya mcm membosankan je... act, Achiik xdak mood sgt nk hupdate2 bagai... mood suma tertinggal kt SP... kat sini mood lain... hahahaha...

here some photos yg kitaorg snap2 tdi... heeee... lyn la diri sndiri noh... soooo sori... ='(



# Achiik and Tqah... hahahaha... besaq sgt muka hero mat salleh tu...


# Me, Tqah and lagi dua rumet dia.. 
Nadia & Zurin...


# All of us...!!

~ wassalam...


Saturday, 10 August 2013

.: AnTHem :.

Assalamualaikum....

nak sharing2 dgn ampa semua, my new, lovely novel.......
heeeeee...
dah aim nak beli novel nie since first dia kluar masa pesta buku kt PWTC tu..
karya one of my febelet writer, Hlovate...
tjuk dia, ANTHEM...
merata kot Achiik cari...
kat Arau, kt MPH Sg Petani...
tp deret kehabisan stok... sobs sobs... ='(
akhirnya jmpa jgak.. dkt Hasani Sg Petani... weeeee....

tp tgok, even dh beli dkt seminggu, plastik dia still xbukak2...
azam dah, nak baca masa hbis UPS nnti..
kalau bukak sekarang, alamatnya memeyh buku2 rujukan, lecture note semua tu Achiik dh lempaq ke laut la.. heeeee...

syukur Alhamdulillah, tercapai jugak hajat nan satu nie... ^_^

# cover novel nie... can't wait nk bukak plastik tu... ^_^


p/s : tangkapan yg masih xtertangkap, Maaf jika Aku tak Sempurna... >.<"

~ wassalam..

.: BeraYA bERsaMa mEreKa :.

Assalamualaikum...

third day of Eid Fitr.. Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas lagi di atas bumi Allah...
mcm yg dah Achiik rancang dri b4 puasa lagi... 
raya ke 3 mmg spend untuk p beraya with miera & nelly...
thun lepas xberkesempatan.. Alhamdulillah thun nie berjaya jgak... heeee...
well, lepas jgak rndu aku kt mereka berdua...
last jmpa Nelly b4 msuk matriks...
last jmpa Miera masa last day dkt Saina... lpas tu xjmpa2... ='(

mula2, Nelly dtg beraya dkt rumah... wif her family aar...
then Achiik ikut naik kreta depa p rumah Miera...
sobs sobs sobs...
rndu amat my sayang-sayang tu... huk3...
yo la, sorg terlepas p Perlis, sorg sesat kt Penang & sorang lagi terpelanting p Perak...
tp Alhamdulillah, kami bersatu dkt Sg Petani... 

doa Achiik setakat nie hanya satu,
semoga tali persahabatan ini terus terikat kukuh dan utuh...
walau di mana saja kami bertiga berada...
walau berapa lama kami xbersua...
insyaAllah...

p/s: dun worry... ampa sorg2 take turn setiap hjg mggu Achiik semata2 nak on phone... ^_^


# masa raya dkt SAINA 2011...


# bertiga masa Grande ur Dinner Evo thun lpas... 


# AMIRAH MAHFUZAH (putih) & NABILA ALIYA (blazer)...
# HAKA Saina 2011....

~ wassalam....


Thursday, 8 August 2013

.: BaCK f0R rAYa :.

Assalamualaikum.....

huaaaaa...!! cheq rindu nak menaip2 kat sini ha...!
lagipun, banyakkkkkk sgt3 crita yg Achiik nk kongsi...
tapi xpa la, next time.. bila ada masa dan waktu yg lebih panjang... heeeeee...

Achiik cuma nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...
kepada semua insan yg dikenali...
SEMUA ok..!
Achiik nk mohon maaf atas keterlanjuran kata2 dan perbuatan...
ampunkan Achiik dari hujung rambut hgga hjung kaki, k....

yg pulang ke kg, hati2 yo... jgn dok men mercun sgt.. errr, act, jeles sbb thun ni xmen mercun pun.. heeeee...
utk budak2 KMP esp budak2 praktikum M2T1, sila study ok..!!
UPS menanti anda semua dan saya 13 Ogos nnti... heeeeeee... >.<"
apa2 pun raya pertama kita enjoy dlu... hiks..! ^__^

akhir kalam, SALAM LEBARAN... 
Ramadhan, moga kita bertemu lagi tahun depan, insyaAllah... 




~ wassalam....