Friday, 27 September 2013

.: Le' Momento :.

Assalamualaikum....

entry kali nie, hanya untuk meluahkan rasa rindu... rindu yang sangat mendalam...
entahla mampu ke tak Achiik nak coretkan kat sini semua yang ada dlm hati ni.......
rindukan sesuatu yang suatu masa dahulu dianggap suatu mimpi ngeri...
rindukan sesuatu yang dulu sangat dibenci...
rindukan kehidupan itu...
kehidupanku sebagai seorang pelajar...
sebagai seorang teman...
sebagai seorang pemimpin...
RINDU......

yeah, really miss my time in SAINA...
rindu kan kawan-kawan... EVOLUTION0812....
semangat Evo always tertanam dalam jiwa...
"once an EVOLUTIONIST, forever an EVOLUTIONIST..."
rindukan guru-guru yang banyak berjasa...
Ustazah Naimah, our BELOVED penyelaras batch...
Cikgu Shahrul Laily... cikgu Achiik dri F1 sampai F4...
dan ramai lagi...................

2008 sehingga 2012... menyimpan 1001 cerita...
suka mahupun duka....
tawa dan air mata...
walaupun semuanya sudah tersimpan dalam lipatan kenangan....
namun sebak terasa tatkala minda memnggil semula memori itu....


# logo EVOLUTION 0812


# Angsana... budak2 Evo... jamuan batch 2010... ^___^


# Dalam Dewan Seri Angsana... masa SPM nie... heeee... ^___^


# Kejohanan Olahraga Tahunan SAINA 2012... rumah Angsana... =D


# Le prefect... only EVO...


# Ni masa jamuan akhir tahun utk Badan Pengawas dan jugak Koperasi... heeee... nie suma Evo sajaaaaaaa.....


# ANGSANA berkawad... =')


# Le penolong ketua rumah... masa KESUMA at SEMSAS... 


# Angsana with our beloved Frau Badariah... heeee... nyibok ja 'badut nie...!!


# Ketua & Pen. ketua rumah Angsana.... rindu nak bertekak dengan hianggggggg....


# wajah-wajah yg mengharumkan nama batch.. stret A's... dgn ckgu sejarah di situ... heeee...


# errrrr... yg penting, EVOLUTIONIST jgak... heeeeee


# budak hingusan lagi time nie... baru tingkatan 2... muehehehehe


# nie raya kat SAINA time form 2... kelas 2 Proactive...


# hasil kerja batch... masa kem dgn Rebutia... nie time form 3 kalau xsilap...


# 4 org blakang tu briged bestari... hat baju merah tgh2 tu penyibok...!! hahahaha...
Hari Terbuka Asrama 2010...


# bengkel Biologi dekat Dewan Seri Angsana...


# gigihnya...!! preparation for SPM...


# jamuan batch form 3... 2010... caya aar Evo...!!!!


# Sir Ahmad Suki bin Walid... heeee...


# Aspuri....


# Dataran TV Aspuri....


# gimik sempena Hari Terbuka Asrama 2011... fully under Evo...


# 4 Excellent 2011...


# with le classmates... 


# Bersiap sedia nak memasak... time kurban 2011...


# ampa.... sempat lagi nooo....


# Sorang basuh serai, sorang lagi basuh talam.... hahahahaha...


# ang tayang gigi aih ismet... hahahaha.... 


# aiskrim...!! aummmm.... 
Grande ur Dinner EVOLUTION.... 2012...


# EVOLUTIONIST masa malam dinner... 


# saja nak promote gadis-gadis pingitan Evo... heeeee...


menaip entry nie dengan rasa sayu...
maafla kalau rasa panjang sangat... gambar ja yg lebih pun...

Dear Evolutionist....
all the best in life...
kepada yang tgh exam, jawab elok2, k... heeee....
doakan Achiik and kawan2 kat sini...
anda smua sentiasa dalam ingatan...
dan insyaAllah takkan terlupakan...

~ wassalam....


Saturday, 21 September 2013

.: Fighting :.

Assalamualaikum....

spending my weekends here in Arau... nie pun baru balik dri bengkel kimia jaaa... heeeee... tp xpa la, nak balik selalu-selalu pun penat jugak yang dapat...
nak g tempah tiket tren dh sepasal... then, nak berpusu-pusu masuk tren, nak cari seat yg kadang-kadang dirembat orang lg... adoiiii....
so, minggu nie Achiik stay KMP ja wlupun kalau ikut, minggu ni turn student perempuan balik... heeee...

well, life kat KMP so far so good... heeeee.... ^___^
with le roomates and classmates... xlupa jgak kwn2 evo....
result UPS pun dh kluar ritu... ehemmm... kureng memberangsangkan tp apa pun Alhamdulillah, my Physics still antara yg terbaek... heeeee...
tp, math dgn kimia mmg hncuss... lebuq teruihh... padahal Achiik xpenah ponteng attend discussion with classmates, bengkel2 yg lecturer kasi... hmmm... kena selidik balik nie kot2 lompang kat mana2... hmmmm....
math plak... 1 ja cara yang Achiik tau nak buat pun, bykkan latihan... tp kalau xreti, bebaiiii...!!! hahahaha.... giloss aar, dlm kuliah faham ja apa Cikgu Samad ajaq... skali kna wt ltihan tutorial & past year exam, perrggghhhh.... awatnya rasa mcm xpernah belajaq.... =.=

lebih kurang 34 hari mcm tu ja lagi nak PSPM... persediaan...? ada la 40%.... 
Ya ALLAH..... =='

Achiik,
jangan jd baloq sangat dah... jangan sesekali ulang kesilapan masa SPM dlu... dan jangan lagi dok buat bajet terror, study last minit... hang tu dah jadi budak matrik, sedaq sikit... dusshhhh...!! belasah diri sendiri...

well friends, do pray for me and other matriculations' students... insyaAllah 4 flat wlupun apa saja aliran yg kami bawak... 

AJA AJA FIGHTING...!!



~wassalam....

Thursday, 19 September 2013

.: Love it :.

Assalamualaikum....





SUBHANALLAH....
only in Kolej Matrikulasi Perlis....
really love this scenery.... <3