Tuesday, 22 October 2013

.: Hear Me Roar :.


Assalamualaikum...

inspired from my favourite singer, KATY PERRY... heeee... lagu-lagu dia kebanyakannya memberi semangat.. heeee... sama la macam lagu terbaru dia, ROAR.. 
alang-alang tengah berjuang nak hadapi PSPM nie, Achiik share lirik dia dengan readers, k...
ENJOY..!!!!!  ^_^


ROAR - KATY PERRY

I used to bite my tongue and hold my breath
Scared to rock the boat and make a mess
So I sat quietly, agreed politely
I guess that I forgot I had a choice
I let you push me past the breaking point
I stood for nothing, so I fell for everything

You held me down, but I got up (HEY!)
Already brushing off the dust
You hear my voice, you hear that sound
Like thunder gonna shake the ground
You held me down, but I got up (HEY!)
Get ready cause I’ve had enough
I see it all, I see it now

I got the eye of the tiger, a fighter, dancing through the fire
Cause I am a champion and you’re gonna hear me roar
Louder, louder than a lion
Cause I am a champion and you’re gonna hear me roar
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
You’re gonna hear me roar

Now I’m floating like a butterfly
Stinging like a bee I earned my stripes
I went from zero, to my own hero

Ro-oar, ro-oar, ro-oar, ro-oar, ro-oar



~ wassalam....

Thursday, 17 October 2013

.: Crazy Week :.

Assalamualaikum...

minggu yang getir untuk semua budak matrikulasi...
Isnin, Selasa dan Rabu ada MUET paper speaking...
Jumaat dh start exam final sem 1... PSPM 1...
phewww...
jiwa tak tenang sekarang nie memikirkan sem 2 nnti still dekat KMP ke tak...
selain tu, tak tenang memikirkan harapan mak ayah kat rumah tu...
cukup-cukup la time SPM tu dah kecewakan depa...

lagi satu Achiik tak tenang.. memikirkan haluan Achiik lepas graduate dri KMP nie...
nak ke mana...? sambung course apa..? nak kerja apa...? nak kahwin bila..? opps, takdak dlm silibus... =.=
nk teruskan jugak dlm IT..? atau nak tunaikan cita-cita nak jadi engineer...
atau nak usahakan bagi dpt further overseas...?
hmmmmmmmmmm...

apa pun, Achiik serahkan segala-galanya kepada ALLAH... HE knows better...
yang penting sekarang, USAHA + DOA...
lpas jawab nnti, TAWAKAL....
berserah hanya kepada ALLAH... 
selain tu, mohon petunjuk, mohon dipermudahkan urusan seharian...
hidup pabila disandarkan kepada ALLAH, insyaAllah baik-baik saja...
biasa la kalau pernah merasa kegagalan...
mana ada manusia yang sentiasa menang, sentiasa berjaya tanpa merasai peritnya kegagalan...
tetapi sebolehnya, jadikan kegagalan itu pemangkin kejayaan kita...
kegagalan itu sebagai pembakar semangat...
am I right...????

# never ever tinggal solat...
PERINGATAN untuk Achiik & all MUSLIMS...


ok la, Achiik nak sambung study... 8 hari MENUJU PSPM..
may ALLAH ease... insyaAllah... =D

^_^


p/s : doakan kami semua... =D

~ wassalam...

Wednesday, 2 October 2013

.: Panassss :.

Assalamualaikum....


Jangan sampai mulutku bicarakan perkara tak terjangka....
Jangan cabar kesabaran aku....
Diamku selama ini punyai beribu makna...
Salah satu darinya, aku cuba mengawal baranku...
Oleh demikian, jangan fikir diam aku tanda mudah dipijak...
Sekali aku beraksi bakal terkelu lidah-lidah
yang selama ini petah bicaranya...
Kalian baru mengenal aku tak sampai setahun...
Jangan berpura-pura seperti mengenal aku sejak lahir...
Terimalah aku apa adanya...
Kerana aku tak butuh kritikan kalian itu...



p/s : tengah barannn.. so utk tenangkan sebentar hati yang panassss, idea pun mencurah utkku nukilkan ini... 

~ wassalam....