Thursday, 17 October 2013

.: Crazy Week :.

Assalamualaikum...

minggu yang getir untuk semua budak matrikulasi...
Isnin, Selasa dan Rabu ada MUET paper speaking...
Jumaat dh start exam final sem 1... PSPM 1...
phewww...
jiwa tak tenang sekarang nie memikirkan sem 2 nnti still dekat KMP ke tak...
selain tu, tak tenang memikirkan harapan mak ayah kat rumah tu...
cukup-cukup la time SPM tu dah kecewakan depa...

lagi satu Achiik tak tenang.. memikirkan haluan Achiik lepas graduate dri KMP nie...
nak ke mana...? sambung course apa..? nak kerja apa...? nak kahwin bila..? opps, takdak dlm silibus... =.=
nk teruskan jugak dlm IT..? atau nak tunaikan cita-cita nak jadi engineer...
atau nak usahakan bagi dpt further overseas...?
hmmmmmmmmmm...

apa pun, Achiik serahkan segala-galanya kepada ALLAH... HE knows better...
yang penting sekarang, USAHA + DOA...
lpas jawab nnti, TAWAKAL....
berserah hanya kepada ALLAH... 
selain tu, mohon petunjuk, mohon dipermudahkan urusan seharian...
hidup pabila disandarkan kepada ALLAH, insyaAllah baik-baik saja...
biasa la kalau pernah merasa kegagalan...
mana ada manusia yang sentiasa menang, sentiasa berjaya tanpa merasai peritnya kegagalan...
tetapi sebolehnya, jadikan kegagalan itu pemangkin kejayaan kita...
kegagalan itu sebagai pembakar semangat...
am I right...????

# never ever tinggal solat...
PERINGATAN untuk Achiik & all MUSLIMS...


ok la, Achiik nak sambung study... 8 hari MENUJU PSPM..
may ALLAH ease... insyaAllah... =D

^_^


p/s : doakan kami semua... =D

~ wassalam...

No comments:

Post a Comment