Monday, 17 March 2014

.: Penat... Lelah... :.

Assalamualaikum....

Heyaaaaa... 6 weeks to go b4 nak PSPM2... Hmmm Preparation Achiik???...
Macam tak sampai 10% ja lagi... Bukan tak cuak, tapi KEMALASAN menguasai diri.. Heeeeee....

Act, Achiik tgh banyak gila kerja nak kena buat... Tutorial phy, chem, math.. Kesian Puan Yulie, tuto dia Achiik selalu xbuat... Soriiii... Heeee..

Xdak topik sangat pun nak update... Just nak luahkan kepenatan + kebusy-an... Nak outing lepas stress pun, kad matrik kna block... Haiiilaaaa...

Tak sabaq nak balik hujung bulan ni... Last balik bermalam as budak matrik.. Last nak naik tren pkul 7.30 ptg...

Tak sabaq sbb sekarang ni Achiik rasa penat sangat.. Mcm xmenang tangan.. Mana nak study, nak siapkan qeja, nak siapkan lab report...

Tapi salah sendiri jugak, sapa suruh bertangguh kerja kan... Hmmm... Put the blame on yourself la, Achiik..  *dushhh*....

Okla, nak smbung buat assignment phy... Daaaaa...
Utk kawan2 hat nak hadap final tu, gud luck yaaaa... Banyakkan berdoa moga Allah permudahkan urusan...

Buat adik2 SPM13, gud luck utk result hat nk kluaq ari Khamis ni...
Redha dgn keputusan yg kita dapat... Allah tahu apa yg terbaik untuk kita..
Percayalah, aturan Allah adalah yg terbaik...

Adiosss....

Monday, 3 March 2014

.: Persahabatan...?? :.

Assalamualaikum....

heeeeheeew.... .. excited wooo lama gila tak bukak dan update blog....
banyak sangat laman sosial sampai tak tau nak update hat mana....
bloggie ni of kos dilupakan sekejap, malas nak on lappy, cucuk broadband semua...

well, takda yang menarik happen masa sem 2 ni...
ehhhhh... ada2... tapi Achiik malas gila nak menaip... dengan condition lappy yang memang mintak dihempuk-campak-dalam-parit... nasib baik dapat free dulu... sabaq2..

yang pasti, Feb ni mmg ajaq Achiik byk pasai friendship...
hahahaha... am I org yg xreti jaga friendship...? entahla, Achiik xdak jawapan untuk itu...
Achiik panas baran...? indeed...
Achiik suka kalut2..?? indeed...
Achiik xreti jaga hati dan perasaan org...? hmmm... kalau yg ni kena give and take la.. xkan sebelah pihak je yg nk concern pasai sorg lagi....

hmmm... apa guna berkawan kalau bukan untuk menegur.. menasihati dan melengkapi... Achiik bukan nak menyebut tentang sesiapa tapi base on yg selalu Achiik dengar dan jumpa...
ego lawan ego... bummm... break!
kalau marah, tak puas hati... then berdepan dengan sahabat kita tu.. please don't use other medium... macam social network semua tu utk lepaskan perasaan marah kat kwn2...
tu pengecut ja buat... nak bagi org terasa...?
then ingat satu ayat ni,
 "luka di tubuh mungkin boleh diubati.. walau parutnya ada tapi lambat laun akan hilang jugak...
tapi parut di hati, seribu tahun mendatang pun, xjamin parut tu akan hilang macam tu saja...."

and after lalui semua perkara dlm Feb ni, 1 ja kesimpulan Achiik,
Friendship is more complicated than having a love relationship...
hmmmm... sorry to say...
orang yg rapat tahu Achiik macam mana... berapi cepat, sejuk pun cepat....
without saying any 'sorry' pun, Achiik boleh maafkan bila hati dah sejuk... then..?
should I explain... 

akhir kalam, lamanya perkenalan dan persahabatan tu tak menjamin apa2.. sebaliknya saling memahami, give and take dan jugak saling melengkapi tu yang penting dalam sesuatu persahabatan...
Achiik pun kena muhasabah balik diri ni... 
kalau kita tak jumpa kawan yang baik, yang sentiasa ada di waktu susah dan senang, 
tak salah kan kalau kita cuba jadi salah seorang darinya....
*peace*


okla, nak rest dulu...
jumpa next entry pulak yoooo.... =D

p/s : tiada kaitan dgn yang hidup atau sudah meninggal dunia.. nanti ada pulak yang terasa makan-hati-berulam-jantung-pisang pulak kan...

~ wassalam...