Saturday, 16 August 2014

.: Beban :.

Assalamualaikum

makin rancak menaip kes tak dak kerja nak buat kat rumah ni...
tapi.....
dalam hati rasa kosong... rasa sedih..
tak tahu kenapa... hmmmmm...

nak mengadu pada siapa...?
kawan...
fahamkah mereka...??

ibu bapa...
aku dah cukup byk menyusahkan dan membebankan...
mahu tambah lagi...??

aku pandang kiri kanan...
siapa mau aku cari...??

lalu aku teringat sesuatu...
ALLAH....
ya... ALLAH...
tuhan ku.... tuhan sekelian alam...
yang mencipta kita....
lalu siapa lagi yg lebih faham kita dari tuhan kita sendiri...

ALLAH.......


~wassalam...


.: Rindu sudaaaa :.

Assalamualaikum....


so i'm officially resign from my position as a cashier...
sedih..?
hehhh... bohong sgt la kan kalau tak sedih... tapi nak buat macam mana... kewajipan sebagai anak menuntut untuk Achiik p sambung study...
alhamdulillah...
dapat offer from USM... Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (Kepujian)....
syukur.. mmg course yang Achiik expect selama ni...
mendaftar pada 1 Sept... haiiiii... jadi warga Penang la cheq lepas ni...
boleh balik Sg Nibong sedia la kan...

Last day bekerja, memang sayu ja feeling... dapat counter 22... gents counter la lebih kurang... partner dgn Siti.. sebenarnya kna panggil kak siti.. she's 22 while i'm 19.. heeee....
dua2 bising... dua2 hingaq.. dua2 bosan... dua2 kesejukan...
bila tiba masa closing, Siti yg kena tutup dulu.. sebab dia masih cashier baru.. so Achiik kena tunggu sorang2 la kat kaunter... 
lepas habis kira, pick up apa semua... bila p kaunter assistant, feel weird tengok SEMUA cashier tak balik lagi... dalam hati ni, 'baguih jugak semua ada.. blh la nak salam2, mintak maaf semua...'
tai cuak pun ada sebab kak zie kata nak baling teloq bagai... ohhh nooooo... cheq tak suka...!
but then Alhamdulillah xda pun scene baling2 teloq nie... juz scene tgkap gambaq ja.. security pun macam baik hati ja sebab lambat tutup lampu... selalu masa tu konfem dah gelap kawasan kaunter...
sempat snap beberapa keping b4 semua pun balik... hahaha... rasa terharu.. sebab first time, SEGEROMBOLAN cashier keluaq sama2 p staff entrance... selalu ada yg keluar awal...

sebak tengok mata kak fiza dh berair... sebak masa kira duit time closing... sebak bila tengok kaunter... hahaha.. 4 bulan tapi CMart mmg dpt tempat di hati Achiik...
cashier yang sempoi2...
customer yg bermacam ragam.. hahaha... bila kumpul sekali tu, mesti gelak2 bila kluar cerita ttg ragam customer... hahahaha
sayang cashier sgt2....

Miss Lim...
kak Fiza
kak Fika
kak Sha
kak Dila
kak Meena
kak Mieda
kak Shu
kak Yanti
kak Dayah
kak ZieZie
kak Miza
kak Min
kak Sitha
Leccu
Sharmila
Wanie
kak Hajar
kak Jad
Lynn
kak Yatt
kak Hanim
Amee
kak Leha
Abang
kak Fatin
Yusri
kak Mawar
Tehah
Kakcik
Ieka
Ida
kak Aini
kak Ila


GONNA MISS ALL OF YOU...!!!!

~ Wassalam...


Wednesday, 6 August 2014

.: Counting Days :.

Assamualaikum.....

Sekarang tgh mood sedih.. Boleh tara tu...? Hmmm...
Tinggal tak berapa hari lagi Achiik akan kerja as cashier at CMart... Ok serious sedih...
Dah ada geng, kwn sekerja yg sehati sejiwa segila...
Bakal merindui anda semua staff CMart xkira la department mana anda berada...

Terima kasih untuk pengalaman yg menarik...

Akan merindui kalian.. Still counting.. 10 days to go...
Dan Achiik akan meninggalkan kalian...
Takdak lagi 'Izah Ombak Rindu'.. 'Abg Haris' pun dh xdak lagi.. Haha..  Rindukan gurauan anda setiap hari....

Kak Meena, kak Mieda, kak Miza, kak Yanti, ziezie, kak Dayah, kak Min, kak Shu, Punitha, kak Sitha, Leccu, Sharmila, Tehah, Lynn, Wanie, kak Yatt, Yusri, ieka, ida, kak Fiza, kak Dila, kak Fika, kak Hanim, kak Sha, kak Ila, kak jad, kak hajar, kak Aini, kak Leha, Abang, Fad, kak Mawar, Amee, last but not least, my lovely supervisor, Miss Lim yg kiutttt...
SAYANG KALIAN KETAT2..!!!