Wednesday, 22 October 2014

.: masak MAKAN masak MAKAN :.

Assalamualaikum....

holla hallo... 
hari ke-6 dekat rumah sejak Jumaat hari tu.. well spend sangat hari-hari bila balik rumah ni.. internet baik punya speed, katil empuk punya bantal, makanan sedap punya... pergh... oleh itu, Achiik dah sangat tersasar daripada "plan".. hehehehe... buku tak sentuh, assignment tak dijenguk, beg kat sana-sini... ohhh, tu mmg Achiik kalau balik rumah...

jadi kerja tetiap hari tengok movie, keluar cuci mata exercise kaki... dannnn... belajar masak...? really Achiik belajar masak... aah, dalam mimpi... hahahaha... takla.. serious ni.. belajar masak... 

tapi macam sesetengah org tau la, Achiik prefer masak kek, pastry or simple2 punya biskut... love to try benda simple tp yummy sgt... hehehe... kalau bab masak kari, masak lemak tu tunggu sat naaaa... tomyam boleh gagah lagi tp bila mai hat kena tuang santan la, reneh itu ini, tunggu sat bila cheq rajen... cheq ni nama ja keturunan mami sipi-sipi tapi allergic dengan kari ni.. tak tau la knapa.. tp mai bab tomyam, somtam, nasi kerabu atau apa-apa saja makanan pantai timur, thai sana... memang Achiik paling laju... heeee... anak manja ayah kan.. heeee...

ok balik kepada memasak tadi, hmmmm.... tak tau kenapa liat sangat.. dulu lepas spm semangat sat nak belajaq... lepas matrik mmg tak sempat la nak belajar masak, seminggu cuti sehari ja... sekarang...?? errr... somehow my aunt dari Pattani dok keja suruh aku belajaq masak.. then raya baru ni, my cousin plak pesan suruh belajaq masak.. haiyyaaa... 
tak di nafi, kalau dekat Pattani, anak-anak dara dah terror masak sejak umur 12 lagi.. Achiik yang dah 19 ni..? gagah la kalau sayur campur, ikan ayam goreng, mee goreng or apa2 yang simple ni.. mai gulai,cheq garu kepala then mintak tolong uncle Google.. bulih...?

kan Achiik dah banyak omel kat sini... 
sekarang masa untuk kumpul semua resepi yang ada.. nanti sikit-sikit Achiik try satu-satu semua resepi tu.. deal...?

nasibla 'inche' nanti... saya memang suka makan... suka try makanan baru... suka search tpt2 makan... tapi kureng bab masak...
harap anda boleh terima... ahahaha...

~wassalam...


No comments:

Post a Comment