Thursday, 9 October 2014

.: oooooOooooo :.

Assalamualaikum.....

Rajin pulak rasanya Achiik menghupdate sejak dua menjak ni... teringat masa lalu... dalam sehari tu mampu untuk post sampai 4 ke 5 entry sehari... hahahaha... tapi tu dulu zaman tak dak kerja nak buat... update pun benda ntah apa-apa...

sebenarnya Achiik nak update pasai novel.. the latest novel yang Achiik beli tp dah lama ada di pasaran... tapi nanti la.. sebijik novel yang sebelum ni Achiik mampu habiskan dalam masa tak sampai sehari, sekarang ni dah ambil masa berminggu-minggu...

sedarlah Achiik, hang tu makin sibuk... tetiap malam bukak lappy.. jadi stalker... ehhh, bukan-bukan... dok cari bahan untuk assignment la... hahaha... ok, mereben satt...

Achiik nak share sikit ni.. Semalam around pukul 12.30++ tgh mlm camtu, bergema satu blok M02 ni loceng kecemasan... masa tu Achiik & roommate dh selamat di alam mimpi... terjaga.. tapi boleh kami dua org dok buat blurrr... sampai la Jiha (my roommate) tegur, "ehh, tu bunyi loceng apa..?"...

then baru Achiik wake up dan jenguk ke bawah... kat bawah tu dah riuh kemain... yg kami boleh blurr lagi... al maklum la, dok tingkat 7.. tinggi sangat so ketinggalan sikit... lepas siap ala kadar, tutup apa yg patut, kami pun turun buat relaks.. ishh, kalau betul2 kecemasan tu, mmg dah arwah pa kami dua... heeeeee...

Fire drill tgh malam tu buat Achiik terpikir, mmg kena buat tgh2 malam buta ka...? dulu masa kat matrik pun macam tu.. tp yg tu lg dasyat, siap dok tunjuk apa nk buat klu jadi kebakaran... tgh2 malam weyh... esok tu kelas... dan kebetulan pagi tadi kelas Achiik start pukul 9 pg.. haaa... ni nak membebel ni... hahaha... ok, think positive Achiik... fuhhhhh....

tutup pasai fire drill.. dan Achiik dah tak tau nak cerita pasai apa... dulu bila baca entry lama-lama, rasa macam diri ni pandai reka cerita... buat novel pun laku pa.. tapi sekarang ni rasa macam hampeh... sebab tu kot blog ni sunyi... owner dia pun pemalaih.. hmmm... kesian hang bloggie... tp xpa, owner hang ni sayang lg kat hang.. dia nak simpan hang... sebab baca entry lama dia, boleh buat dia gelak sorg2... gila2...

readers (kalau ada), doakan Achiik kuat.. rasa macam ni bukan Achiik yg dulu... 

~ wassalam.....


No comments:

Post a Comment