Sunday, 2 November 2014

.: Ayah.. Mak... :.

Assalamualaikum...

heyya readers.. apa khabo...??!
Achiik tengah stress ni.. esok exam tp nk study tu still xdak mood... huhuhu... study 5 minit, twitter smpai 10 minit.. ish ishhh... apa ni...!!!

somehow, teringat my parents kat rumah... waaaa... cheq rasa macam nak balik rumah... Bosan tak tau nak buat apa hujung minggu nie... heeee... ada byk ja aktiviti USM buat tp Achiik yg malas nak join... ok, sendiri cari bosan..!

hmmm, sapa kata ANAK TUNGGAL ni hanya tau pampered, kuat memberontak, manja, perengus, selfish, dan apa-apa ja la... kalau pampered tu, Achiik ngaku gak la.. my parents mmg pampered cukup-cukup... sebab risau, anak depa sorang ni ja... Achiik la racun... Achiik la madu... Achiik la hempedu... but somehow, Achiik sedar yang tanggungjawab Achiik ni besar sgt... 
Kalau anak sulung, dia ada adik-adik yang boleh laksanakan impian mak ayah dia.. even anak bongsu pun, at least abg-abg or kakak-kakak dia ada yang dh membanggakan mak ayah dia...
But Achiik, there only me myself... sandaran mak ayah nak tengok Achiik berjaya... kalau Achiik berjaya, tu dah cukup puas for my parents.. tapi kalau tak... ALLAH... 
Cukupla sekali Achiik tengok tampang kecewa my parents masa result SPM dulu.. that would be the first and last time for me utk tgok wajah kesayangan berdua tu sedih, kecewa macam tu... 
i promise, insyaAllah...

ingat lagi kata-kata ayah bila Achiik sentuh pasal kahwin... (sorry, Achiik masa tu eksaited sikit part ni.. tapi dulu ja..) muka ayah berubah sikit then ayah kata, "Ayah tak kisah part tu.. kalau dah jodoh, ayah terima.. tapi kalau boleh, bagi berjaya dulu.. bagi ayah dengan mak rasa berbaloi pengorbanan.. bagi ayah dgn mak bahagia dulu sebelum Allah jemput kami..."

Allah.. Allah.. 
sebak Achiik menaip ni... bila ingat apa ayah pesan.. 
4 tahun Achiik dekat sini... fighting sungguh-sungguh.. 
harap sangat ayah dgn mak sempat tengok Achiik genggam skroll degree nanti.. Achiik nak sangat dalam foto Achiik pakai jubah tu ada both of them...
Allah.. hamba-Mu mengharap sangat... 

~wassalam...


No comments:

Post a Comment