Monday, 2 March 2015

.: After a month and ++ :.

Assalamualaikum.....

fuhh fuhhhhh... dekat sebulan lebih jugak eden tak menjenguk blog ini... maaf la.. macam tak kenal je Achiik... penyakit malas la apa lagi.. semua nak malas... bukak lappy ni surf internet just utk check portal USM sajoooo.. dak pun bukak youtube... layan sama itu Kim Soo Hyun... heeeee... tetiba obses dekat dia balik.. so kita ulang balik tengok cerita dia... Dream High, Love From The Star dan juga The Moon that Embraces The Sun... waaaaaaaaaa....

ok..! Enough is Enough Achiik...!! hahaha... kang melalut-lalut pulak dok cerita pasai K-drama ni... heeee.. 
Well, dah start sem baru almost 2 minggu dah... First week tu byknya pengenalan untuk subjek2 yang Achiik ambik sem ni... This week baru ada kelas yang sebenar2nya.. tutorial, lab semua dah start...
Sem ni Alhamdulillah, mampu untuk Achiik ambik 5 subjek... Mathematical Method for CS, Discrete Structure, English, Finance & Accounting (minor in management) and last but not least Programming... yaaaaa.... Achiik repeat utk paper programming... sgt tak puas hati dengan result sem lepas + risau tak lepas nak hadap the advance programming...
takpa, kita slow2 melangkah... tau mampu bukan tak mampu... cuma kena try harder... makin BERTAMBAH sem, makin byk cabaran dan dugaan.... Banyakkan berdoa dan bersabar ok...?! 
*peace*

Alhamdulillah jugak sekarang dah move on daripada Februari ke Mac...
Februari....
bulan yang banyak kesedihan dan peringatan buat kita manusia...
first day of Feb, Mak Ton dijemput Allah ke sana....
Innalillahiwainna ilaihi raji'un....
moga roh Mak Ton diicucuri rahmat dan ditempatkan dalam golongan orang-orang yang beriman.....
dan kemudian, dikejutkan dengan berita kepergian Tuan Guru Nik Aziz, Hasbollah Awang... ramai lain yang Achiik dengar...
Yang pergi tetap akan pergi... Kita yg hidup harus menjayakan kehidupan ini.. isi dengan segala kebaikan dan amalan... Suatu hari mungkin masa kita menyusul mereka yang pergi... Siapa tahu bila Allah akan menjemput kita... So siapkan diri, iman...................................

A month to go.. yarh... A MONTH... then Achiik genap 20 tahun... macam-macam plan bila dah meningkat usia ni... insyaAllah will be graduating tahun 2018 nanti... Bachelor of Computer Science *dengan kepujian* minor Management...
impikan *dengan kepujian* itu.. nak result gempak... nak berbakti untuk mak ayah... yarh, Achiik seorang ja harapan depa... so need to show them that... my PRIORITY right now....
cadang next 2 years nk coba-coba beli kereta.. insyaAllah kalau kewangan berada pada tahap yg excellent... hahaha... nak intern kan... tak mau dah susahkan ayah... dari usia sehari (even masa dalam perut mama pun), ayah dah banyak sangat berbakti... menghantar ke sana ke sini... pi tadika, pi sekolah balik sekolah, pi tuisyen, pi keluar jalan2, beli barang, tengok wayang... tu semua berkat jasa ayah... Alhamdulillah terima kasih ayah... harap sgt 3 TAHUN ni berlalu dengan sgt cepat... moga diberi kesempatan buat mama & ayah tengok kejayaan anak tunggal depa ni.....

Mama pun.... Sumber kewangan Achiik dari kecik... hahahaha... "Mama, nak yang tu...".. "Mama nak yang ni...".. "Mama nak duit beli baju..."...
Allah kalau dihitung-hitung, banyak sangat pengorbanan mama & ayah... tak terkira... Mampukah Achiik balas semua tu...? Setakat ni, doa ja mampu... disamping usaha sungguh2...
YOU CAN DO IT ACHIIK... make ur parents proud of u.. ok?!

argghhh... Ni la akibat dah lama tak menaip... Rasa macam idea mencurah-curah... tambah pulak lagu Hindustan dok bermain-main di telinga... Aceywahhhh... ayat A+ Bahasa Melayu tu... hahaha...
*joking*

Next week my parents is coming to Penang... yeayyyy...! my cousin, Zulhilmi's E-day... Bila turn Achiik pulak ea...?! hahahaha... soalan tu memang tak boleh blah sangat... 


~ wassalam...


No comments:

Post a Comment