Friday, 15 January 2016

.: Sesat :.

Assalamualaikum....

Hallo hallo.. wahh gila punya lama la Achiik tak menjengah blog ni. Dekat setahun jugak since May 2015!
Mana menghilang?
Tak hilang aih, masih di sini sihat sejahtera Alhamdulillah. Sedang menghadapi antara fasa tersukar dalam hidu. Sukar la sangat! Takla sebenarnya Achiik tengah menghadap sem break utk sem 3.
Overall sepanjang study dekat USM, Alhamdulillah. Dipertemukan dengan manusia yang menyinari setia hari, lecturer yang terbaik antara yang terbaik, assignment yang menggunung kalah gunung jerai hahaha dan jugak sikap pemalas Achiik yang tak pernah nak berubah sejak sekolah. Masih lagi manusia yang suka study last minit, siapkan assignment projek last minit, suka tidurrrrrrr (walaupun dah kurang sikit nak banding masa sekolah dulu).

Untuk paper final sem ni, Achiik cuma mengharap yang terbaik sekurang-kurangnya lulus. Achiik pun tak faham kenapa dengan mentality, minda dan arah tuju hidup Achiik untuk semester ni. 

Apa-apa pun, redha ja Achiik. Usaha dah, doa dah, jawab exam pun dah. Tinggal tawakal ja untuk keputusan nanti.. May ALLAH ease, insyaAllah. 
Untuk next semester, Achiik dah dapat result untuk major yang Achiik pilih masa sem 2. Achiik dapat ISE which is Information System Engineering. Walaupun lari jauh daripada cita-cita Achiik sebelum masuk USM which is nak pilih major Network. Tapi takpa, ALLAH tahu kemampuan hamba-hambaNya. Since Achiik letak ISE as first choice and Network as second choice. so kira okla Achiik dapat first choice tu kan. heeeee moga sem depan bagi pengajaran terbesar untuk Achiik.
Please ubah perangai last minit tu. Kalau last minit tapi hasil tip top takpa tapi kalau hasil pun KO, sila sedar diri Achiik. Sila berubah, SEKIAN!!

Sebenarnya Achiik takda point pun untuk entry ni. Jari ni laju ja menaip, tau la rindu nak berblogging pun. heeeee

See you in my next entry!