Monday, 12 September 2016

It is a 21 year-old version of Ramizah

Assalamualaikum...

Quite a long time since the last moment im updating this blog. Hi followers, readers and etc *stalkers are also included*
Fuh cayaq bak hang bila seorang Ramizah ni speaking heeeee. Lama gila tak update dan aku rindu sangat sebenarnya dekat blog ni. Blog yang simpan semua kenangan aku since form 4. hahahahaha Zaman seorang Ramizah masih tak cukup umur.

So now aku dah 21 tahun. Still a single yet available teenager *taknak mengaku woman because i feel OLD*. Aku dah lalui banyak pengalaman, ups and down. Tears, happiness. Failing in my life, my papers in exam, my love story. And all of that mungkin dah merubahkan aku sedikit sekarang ni. Matured? no im not but im trying to.

So first, wanna tell about failing in my papers. Last2 semester aku dapat status Probation 1 a.k.a P1 *budak2 USM will be familiar with this*. Berapa pointer? Let it be my secret heeeee. Down? of course la! Aku menangis puas-puas dulu dalam bilik before keluar bagitau mak ayah. Menyesal? Gila tak menyesal. Menyesal sebab tak fokus masa tu, sebab main-main masa siapkan assignment, sebab study last minutes. Tapi benda dah jadi, nak menyesal pun tak boleh kan?! Dan benda paling buat aku down bila aku sedar yang aku dah kecewakan mak ayah. Tapi depa tetap sokong aku, ingatkan aku untuk terus study, jangan putus asa and please jangan berhenti degree.
The next semester, aku siap kena buat appointment dengan kaunselor, which aku pi 2 kali ja, the rest after midsem aku ponteng sebab malas. yarh seorang Ramizah dan malas memang berpisah tiada. I do work hard *walaupun aku rasa tak cukup hard* tapi tetap aku cuba ubah sikap malas yang bersarang lama dalam diri seorang Ramizah. and Alhamdulillah i did it! aku even lepas target aku which im not expecting to get the result during my degree life. I thought it was just a dream. Thank you ALLAH.
My advice?
Don't stop praying! seriously, jangan tinggal solat, jangan tinggal al-Quran, jangan tinggal berdoa. Keep praying because ALLAH hear. and He will give the best for you.

Failing in my love story?
Its a common thing happen dalam hidup seorang Ramizah. Daripada zaman sekolah tu satu-satunya perkara yang aku failed berulang kali tapi jarang nak serik. Easily falling for people? boleh la tapi kalau nak move on? Takes time bro!
There is a guy who i adore since matrik. Dah 2 tahun sampai sekarang, dan kami jadi kawan.
There is also a guy who i just knew him during his final year. And he rejected me. Not even giving me a chance to be his friend, to get knowing me.
Mungkin aku kena mandi bunga kot. ha ha ha ha ha ha NO! maybe its too early for me thinking about love, marriage and etc. Hoi Ramizah! Degree pun merangkak-rangkak ada hati nak bercintan!

Thats all my rant on 21 year-old version of Ramizah.